Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Vlissingen overweegt veiligheidsrisicogebied

Toegevoegd: 05-09-2024, 22.47 uur - Update: 06-09-2024, 09.54 uur
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
Vanwege de schietpartijen neemt de burgemeester deze maatregel in overweging.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De Vlissingse burgermeester wil naar aanleiding meerdere geweldsincidenten afgelopen week weer strenge maatregelen nemen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij op de Visodeweg in Vlissingen.

PZC meldt dat burgemeester Van den Tillaar vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft gemeld dat hij maatregelen wil gaan nemen omdat Vlissingen de afgelopen dagen weer is opgeschrikt door meerdere schietpartijen. Vandaag overleed een persoon bij een schietpartij. Ook raakte hierbij een ander persoon gewond. Zaterdag werd in de Van Dishoeckstraat een vrouw neergeschoten.

Van den Tillaar van Vlissingen wil na de twee schietpartijen van deze week extra strenge maatregelen nemen "om het wapenbezit in de stad aan te pakken'. De burgemeester wil onder andere een veiligheidsrisicogebied instellen. Hier mag de politie onder andere fouilleren op het dragen van wapens. "Ik wil de rust en de veiligheid in Vlissingen terugbrengen", aldus de burgervader.

Van den Tillaar is over de maatregelen nog in gesprek met de officier van justitie en de korpschef van de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (7-9-2024 om 10:09)
Ik lees heel wat internet specialistische tips zoals uitzetten van tuig maar ik vraag me af waar je een geboren Nederlander naartoe uitzet. Elke havenstad heeft zulke problemen. Hoe doen(proberen) de anderen het?
Je vader (7-9-2024 om 08:46)
Komt allemaal door Nederland zelf alles omhoog dit dat omhoog vragen zelf om problemen dat mensen andere dingen gaan doen en dan nu willen huilen , heel de overheid heeft niks goeds voor de bevolking dit komt.door hun !! Wij als mensen burgers moeten eens opstaan tegen de overheid ipv internet helden te spelen altijd gepraat maar niemand staat op . Typisch Hollandas. Sorry het is zo moeten keer opstaan tegen de overheid genoeg is genoeg met dat alles omhoog gaat . Als alles nog meer omhoog gaat dan gaat dit nog verderr! Dit is wat de overheid wil ontrust stoken in de bevolking wordt wakker internet helden!!
job (6-9-2024 om 18:27)
Jeetje nog niemand van de goegemeente gezegd dat anderen beter moeten opvoeden, vanuit hun veilige straat.
japie (6-9-2024 om 15:37)
Door het Slinkse gedoog beleid, en het vertrek van menig hard werkende Nederlander, en het "kop in het zand stekende " beleid krijg je een berg Halal shit over je heen......
Aap (6-9-2024 om 13:37)
Jammer om zoveel negatieve reacties te zien. Zelf sta ik er wat positiever in. Vlissingen is zeker een rotzooitje. Ik vind dat elk wapen wat van de straat is, is er een minder.
K (6-9-2024 om 13:10)
Het is te belachelijk voor woorden, het zijn altijd dezelfde mensen en dezelfde families. De politie weet goed wie de criminelen zijn maar preventieve controles mogen ze niet doen van de wet en als de op basis van uitstraling gaan controleren gaan de mensen uit de woke gemeenschap weer huilen.
Cookie-instellingen beheren